Συνάντηση Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης με αν. Υπουργό Υγείας

4 Ιουνίου, 2024 14:19

Με την αν. Υπουργό Υγείας κα Ειρήνη Αγαπηδάκη συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 04 Ιουνίου 2024, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Αλέξανδρος Αθανασίου, παρουσία του Βουλευτή Κυκλάδων κ. Φίλιππου Φόρτωμα, των Αντιδημάρχων κ.κ. Νίκου Σκευοφύλαξ και Δημήτρη Κοσμά, του προέδρου της ΔΕΥΑ Σύρου κ. Ευάγγελου Χαλκιά, του προέδρου της ΔΕΕΠ Κυκλάδων κ. Χρήστου Καφτηράνη και του προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ στη Σύρο κ. Στάθη Μπαρμπούνη.

Τη συζήτηση μονοπώλησε το μείζον θέμα των προβλημάτων της υγείας και συγκεκριμένα τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια περίθαλψη υγείας στα νησιά, τα οποία λόγω των ιδιαιτεροτήτων της νησιωτικότητας και των διαφορετικών τοπικών παραγόντων χρήζουν αντιμετώπισης ανά περίπτωση.

Η κα Αγαπηδάκη αναφέρθηκε ειδικότερα στις ενέργειες της Κυβέρνησης για τη βελτίωση του υπάρχοντος υγειονομικού συστήματος με περαιτέρω στελέχωση των δομών και εκπαίδευση του προσωπικού, ενώ εστίασε κυρίως στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επιτάχυνση των διαδικασιών προσλήψεων, καθώς και στις μεταρρυθμίσεις στον τρόπο λειτουργίας του ΕΚΑΒ, προκειμένου να είναι αποδοτικότερος.

Από την πλευρά του, ο κ. Αθανασίου τόνισε την επιτακτική ανάγκη στελέχωσης των υγειονομικών δομών του νησιού μας, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης, καθώς και της παροχής κινήτρων προκειμένου να παραμένει μόνιμα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στη Σύρο. Επεσήμανε δε, τον σπουδαίο ρόλο της βάσης διακομιδών του ΕΚΑΒ και την ανάγκη ενίσχυσής του τόσο με περαιτέρω στελέχωση όσο και με τη σταθεροποίηση της λειτουργίας του, καθώς αποτελεί γέφυρα σωτηρίας για πολλούς Κυκλαδίτες συμπολίτες μας. Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, άλλωστε, έχει αποδείξει έμπρακτα τη στήριξή του προς το ΕΚΑΒ, διαθέτοντας δημοτικό όχημα για την μετακίνηση του προσωπικού, αλλά και εξασφαλίζοντάς του μειωμένες τιμές σε στέγαση και διατροφή.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με αμοιβαίες διαβεβαιώσεις για στενή συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα του χώρου της υγείας στα νησιά μας.

Γραφείο Επικοινωνίας
Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Ετικέτες: