Απάντηση Δημοτικής Αρχής στη Μείζονα Μειοψηφία για τις Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

            Με πόσο θράσος και υποκρισία η μείζων μειοψηφία παραπληροφορεί και παραπλανά τους δημότες, αναφορικά με τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου!

          Προς αποκατάσταση της αλήθειας, οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας, μετά το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αρχηγό της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιώργο Μαραγκό, πρότεινε τα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια να πραγματοποιούνται δια ζώσης, τηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις σύμφωνα με τις οδηγίες για τον COVID-19. Ο κ. Μαραγκός συμφώνησε και μάλιστα υπερθεμάτισε στη συγκεκριμένη πρόταση. Δεδομένου ότι η διαδικασία αλλαγής χώρου του Δημοτικού Συμβουλίου απαιτεί απόφαση των 2/3 του Σώματος, ζητήθηκε η δια περιφοράς συγκατάθεσή τους ώστε να προγραμματιστεί η συνεδρίαση την επόμενη Δευτέρα στο Θέατρο Απόλλων, όπου θα υπήρχε μεγαλύτερη άνεση χώρου και τηλεοπτική κάλυψη. Όμως, για μία ακόμη φορά η παράταξη του κ. Μαραγκού μας εξέπληξε, επιλέγοντας την αποχή για να μην επιτευχθεί ο απαιτούμενος αριθμός.

          Οι ίδιοι που διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους περί δήθεν έλλειψης δημοκρατικότητας λόγω της πραγματοποίησης δια περιφοράς συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τη νομοθεσία για την πανδημία, μπλοκάρουν τώρα τη δια ζώσης συνεδρίαση που προγραμματιζόταν. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο προσπαθούν να παρουσιάσουν το αντίθετο!

          Τελικά ο «πάτος» που έχει πιάσει η παράταξη του κ. Μαραγκού δεν έχει προηγούμενο στα αυτοδιοικητικά χρονικά αυτού του τόπου. Δρώντας ως κοινοί πολιτικοί τυχοδιώκτες, αντιλαμβάνονται το ρόλο τους στο Δημοτικό Συμβούλιο ως βήμα για να καταστρέφουν και όχι για να δημιουργούν. Προτιμούν να χαριεντίζονται αναμεταξύ τους στο facebook παρά να επιτελέσουν το σκοπό, για τον οποίο έχουν εκλεγεί. Επιλέγουν να καθυστερήσουν τη λήψη αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει ανάγκη ο επιχειρηματικός κόσμος του νησιού ενόψει της τουριστικής περιόδου, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι προτεραιότητά τους δεν αποτελεί η όσο το δυνατόν ταχύτερη ανάκαμψη του τόπου μας από την κρίση, αλλά η ικανοποίηση του τσαλακωμένου εγωισμού τους. Αποτελεί δε απίστευτη ασέβεια προς τους θεσμούς το γεγονός ότι η αποχή τους έγινε γνωστή από τοπικό ΜΜΕ και όχι μέσω του Γραφείου του Δημοτικού Συμβουλίου.

          Οι πολίτες της Σύρου έχουν πλέον καταλάβει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τον ρόλο που έχει επιλέξει να επιτελεί η μείζων μειοψηφία: Αυτόν του κακομαθημένου παιδιού που δε νοιάζεται για τίποτα παρά μόνο για τα καπρίτσια του.

          Για ένα να είναι σίγουροι. 'Οτι δε θα επιτρέψουμε να ζημιώσουν περαιτέρω το νησί μας.

Go to top