Ειδήσεις είναι θα περάσουν

Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης «Χριστούγεννα Μαζί», οι create4art διοργανώνουν την παράσταση «Ειδήσεις είναι θα περάσουν» σε κείμενα των Λευτέρη Ελευθερίου, Κωνσταντίνας Κλαψινού, Μάριου Ντερντέ και Γιώργου Φειδά στο Θέατρο Απόλλων την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου και ώρα 21.00.

«Ειδήσεις είναι, θα περάσουν»… Ωραίο δεν ακούγεται; Ειδήσεις... Είτε ευχάριστες, είτε δυσάρεστες, δείχνουν την πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας. Και όταν μεταφέρονται στο θέατρο τις περισσότερες φορές προσφέρουν στιγμές γέλιου!

ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ

Ελλάδα 2019. Κάποιοι την χαρακτηρίζουν ως την πιο κρίσιμη περίοδο μετά την μεταπολίτευση. Ανεργία, φτώχεια, μετανάστευση, πορνεία. Ίσως είναι οι πρώτες λέξεις που έρχονται στο μυαλό κάθε ανθρώπου σ’ αυτή τη χώρα.

Κάποιοι τα αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και πανικό. Εμείς ως γνήσιοι Έλληνες τα αντιμετωπίζουμε με χιούμορ και συγκίνηση. Ίσως αυτός να είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουμε.

Στόχος μας είναι απλά ένα σας χαμόγελο. Το χαμόγελο που τόσο πολύ λείπει από τη ζωή μας. Και μέσα από αυτό το χαμόγελο να αντιμετωπίσουμε όλα όσα μας τρομοκρατούν.


Άλλωστε, όπως λέει και ένας από τους ήρωες του έργου μας, «μη φοβάστε ρε αδέρφια, ειδήσεις είναι θα περάσουν».          

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Βλέπουμε τις ζωές.

Ενός άντρα εθισμένου στους οικονομικούς όρους ο οποίος, αδιαφορώντας για την προσωπική του ζωή και ευτυχία, αποχαυνώνεται παρακολουθώντας συνεχώς δελτία ειδήσεων.

Ενός μετανάστη που πουλάει τριαντάφυλλα και δείχνει πως παρά την καταγωγή του, το χρώμα της επιδερμίδας του και τις προσβολές που δέχεται καθημερινά κρύβει μέσα του μια ψυχή που αισθάνεται, αγαπά και πονάει.

Ενός πρώην μεγάλου ονόματος της πίστας που έζησε το όνειρό του και τώρα λέει τις μεγαλύτερες αλήθειες.

Αυτοί και άλλοι πολλοί ενσαρκώνονται από τους ευρηματικούς ηθοποιούς οι οποίοι εργάστηκαν με αγάπη και μεράκι με κύριο σκοπό όχι να υπενθυμίσουν τα πάσης φύσεως προβλήματα των σύγχρονων Ελλήνων, αλλά να τους παροτρύνουν μέσα από το γέλιο τους να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες με μεγαλύτερη δύναμη, αισιοδοξία, ελπίδα, ανυποταγή και χιούμορ. Ενώ όλοι μας θέλουν άβουλους και παθητικούς και λένε στον καθέναν από εμάς «Σώπα»!, έρχονται οι νέοι αυτοί καλλιτέχνες και βροντοφωνάζουν «Μίλα!».Επίσης, δε λησμονούν να παραθέσουν με έντονο αίσθημα πατριωτισμού τους αμέτρητους λόγους για τους οποίους πρέπει να είμαστε περήφανοι ως Έλληνες τονίζοντας πως η Ελλάδα ένωσε με μια φλόγα τον κόσμο ολόκληρο!

Οι ηθοποιοί γνωστοί από την τηλεοπτική σειρά του ANT1 «Οι συμμαθητές» ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους, αυτή τη φορά στο θέατρο.

Άρης Τσάπης

Τον γνωρίσαμε σε ηλικία μόλις 14 ετών μέσα από την τηλεοπτική σειρά του MEGA «Ευτυχισμένοι μαζί» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, ενσαρκώνοντας τον ρόλο του περίφημου Θανασάκη, ενώ έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας στην ταινία «Ουράνια».

Γιάννης Φραγκίσος

Τον γνωρίσαμε μέσα από την συγκινητική διαφήμιση-ταινία της Μπύρας Alfa (πατέρας-γιος) ενσαρκώνοντας τον ρόλο του γιου με συνοδεία το τραγούδι του Δημήτρη Μητροπάνου «κάποιες φορές», ενώ τώρα τον απολαμβάνουμε στην σειρά του ΑΝΤ1 «4χχχ4».

Επιμέλεια κίνησης: Αυγουστίνος Κούμουλος, Αγγελίνα Παρασκευαϊδη

Κείμενα: Λευτέρης Ελευθερίου, Κωνσταντίνα Κλαψινού, Μάριος Ντερντές, Γιώργος Φειδάς.

Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 13 ευρώ και προπώληση, φοιτητικό, ανέργων 10

Poster

Λευτέρης Ελευθερίου (κείμενα)

Κωνσταντίνα Κλαψινού (κείμενα)

Μάριος Ντερντές (Σκηνοθεσία-κείμενα)

                       

                                                    

                                                

                          

                  

Go to top