Συμμετοχή Σύρου σε Τουριστικές Εκθέσεις

tourist1   tourist2   tourist3

Στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής και προώθησης του νησιού μας στην εγχώρια και ξένη αγορά, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, υπό την ομπρέλα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συμμετείχε σε δύο διεθνείς εκθέσεις στην Αθήνα και την Πολωνία.

Η 6η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού (AthensInternationalTourismExpo 2019), η οποία αποτελεί σημείο συνάντησης ελληνικών τουριστικών φορέων και επιχειρήσεων με εκπροσώπους του Διεθνούς Τουρισμού, διεξήχθη από τις 6 έως τις 8 Δεκεμβρίου 2019, στο σύγχρονο Εκθεσιακό Κέντρο ΜetropolitanExpo. Το νησί μας εκπροσωπήθηκε από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού & Τουρισμού κα Αλίκη Λεονταρίτη, το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού κα Νάνσυ Οικονόμου, καθώς και από εκπρόσωπο της Ένωσης των Τουριστικών Καταλυμάτων Σύρου.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, πλήθος κόσμου παρευρέθηκε για να ενημερωθεί για τουριστικούς προορισμούς και να γνωρίσει εναλλακτικές μορφές τουρισμού που αναπτύσσονται στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το περίπτερο της Σύρου τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου, με την οποία η κα Λεονταρίτη είχε μια σύντομη συζήτηση για περαιτέρω συνεργασία των δύο φορέων.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές επαφές με ειδικούς του τουρισμού, εστιάζοντας το ενδιαφέρον περισσότερο στο κομμάτι του θεματικού τουρισμού. Ιδιαιτέρως θετικά σχόλια, μάλιστα, απέσπασε το γεγονός ότι η Σύρος υπήρξε ο μοναδικός τουριστικός προορισμός της έκθεσης με προγραμματισμένες εκδηλώσεις και έντυπο υλικό τόσο για την περίοδο των Χριστουγέννων 2019 όσο και για τα Φεστιβάλ του πολιτιστικού προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός 2020».    

Παράλληλα, η Σύρος εκπροσωπήθηκε από το μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης κ. Ιάκωβο Αρβανίτη στην 5η Αποκλειστική Έκθεση για την Ελλάδα GRECKA PANORAMA, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 7 και 8 Δεκεμβρίου 2019 στην Βαρσοβία της Πολωνίας. Η GRECKA PANORAMA είναι μία έκθεση γιορτής για την Ελλάδα, τον τουρισμό, την γαστρονομία και τον πολιτισμό της, ενώ έχει ως στόχο να παρουσιάσει ό, τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Ελλάδα σε επίπεδο τουριστικών υπηρεσιών, καταλυμάτων, προορισμών και εναλλακτικών δραστηριοτήτων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το περίπτερο της Σύρου προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Διευθύντριας του ΕΟΤ Πολωνίας κας Νικολέτας Νικολοπούλου, η οποία είναι η αρμόδια για την προβολή της Ελλάδας με από κοινού διαφήμιση με touroperators.

Τέλος, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την πολύτιμη αρωγή και στήριξη της συμμετοχής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης στις δύο εκθέσεις, κατ’ αλφαβητική σειρά, τα λουκουμοποιεία:

  • Κανακάρης
  • Συκουτρής

 

Go to top