Συμμετοχή Δήμου Σύρου - Ερμούπολης στην 3η Πανελλαδική Εκστρατεία ενημέρωσης για την ορθή κατανάλωση του αλκοόλ

Στην 3η Πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την ορθή κατανάλωση του αλκοόλ συμμετέχει ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας. Η εκστρατεία, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν την κατανάλωση αλκοόλ, προκειμένου όλοι και όλες να κατανοήσουμε τις συνέπειες της αλόγιστης χρήσης του, προς την κατεύθυνση της αλλαγής νοοτροπίας ειδικά σε κρίσιμα θέματα όπως το αλκοόλ και η οδήγηση.

Μέσω της ιστοσελίδας http://www.socped.gr, της Ελληνικής Εταιρίας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής Υγείας που λειτουργεί με την υποστήριξη της DiageoHellas, παρέχεται ένα πλέγμα πληροφόρησης προς τους γονείς προκειμένου να είναι σε θέση να προστατεύσουν τα παιδιά τους από την κατανάλωση αλκοόλ πριν τα 18 τους χρόνια. Με κεντρικό σύνθημα «Αλκοόλ 18+. Εξηγώ στο παιδί μου γιατί», οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να λάβουν πληροφορίες σχετικά με τις συνέπειες που έχει η κατανάλωση αλκοόλ από τους εφήβους, τους τρόπους ανίχνευσης του προβλήματος, καθώς και τα μέσα αναζήτησης λύσεων και διεξόδων. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ιστοσελίδας, ο επισκέπτης-γονέας μπορεί ακόμη να ενημερωθεί σχετικά με τις αιτίες που οδηγούν έναν ανήλικο να ξεκινήσει την κατανάλωση αλκοόλ, τον ρόλο του οικογενειακού περιβάλλοντος ως προτύπου υιοθέτησης συμπεριφορών, τους κινδύνους και τις απειλές για την υγεία από την κατανάλωση αλκοόλ στην εφηβεία, τα σημάδια έγκαιρης αναγνώρισης του προβλήματος, ενώ, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον τρόπο με τον οποίο ο γονέας πρέπει να επικοινωνεί με το παιδί.

Στην ιστοσελίδα του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, http://www.syros-ermoupolis.gr, οι πολίτες μπορούν να βρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και, χρησιμοποιώντας τα σχετικά links, να ανακατευθυνθούν στον ιστότοπο της Ελληνικής Εταιρίας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής Υγείας, καθώς και στην εφαρμογή «Ρώτα τον Διονύση», έναν διαδραστικό ιστότοπο στον οποίο οι πολίτες μαθαίνουν για την επίδραση του ποτού στον οργανισμό τους, ώστε να μπορούν να προστατεύονται.

Με δεδομένο ότι οι κίνδυνοι από τη χρήση του αλκοόλ για όλους τους πολίτες και ειδικά για τους ανηλίκους, είναι πολλοί και έχουν προσθετικά αρνητικά αποτελέσματα, τόσο σε επίπεδο σωματικής και ψυχικής υγείας όσο και σε επίπεδο κοινωνικότητας, και χρειάζεται από όλους και όλες μας ευαισθητοποίηση, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης συνιστά στους γονείς να επαγρυπνούν και να ενημερώνονται όσο το δυνατόν πληρέστερα για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών τους.

Go to top