Συνάντηση Δημάρχου με Υπουργό Εργασίας

antonopoulou

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, κας Ράνιας Αντωνοπούλου, και του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, κ. Γιώργου Μαραγκού, παρουσία των Βουλευτών Κυκλάδων, κ. Αντώνη Συρίγου και κ. Νίκου Συρμαλένιου, και της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κας Μαρίας Καζαντζάκη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε ενημέρωση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής σε θέματα που σχετίζονται με τη στρατηγική ανάπτυξης του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης σε τομείς, όπως ο πολιτισμός, ο τουρισμός, οι επενδύσεις και η επιχειρηματικότητα. Τονίστηκε ότι προτεραιότητα του Δήμου αποτελεί η οικονομική ανάπτυξη του νησιού δεδομένων των δύσκολων οικονομικών συγκυριών.

Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα καίρια για τη συριανή κοινωνία, όπως το μείζονος σημασίας θέμα του Ναυπηγείου, ο δείκτης ανεργίας του νησιού, ο οποίος παραμένει στάσιμος, η ανάγκη ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, καθώς και το ζήτημα της παραχώρησης του στρατοπέδου και της επέκτασης του αεροδρομίου.

Η κα Αντωνοπούλου τόνισε την πρόθεση του Υπουργείου να κατανοήσει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, καλώντας το Δήμο να προετοιμάσει προτάσεις αναφορικά με τους άξονες του περιβάλλοντος, των τεχνικών έργων και της δραστηριοποίησης της επιχειρηματικότητας. Επισήμανε ότι βασικός στόχος του Υπουργείου είναι η καταπολέμηση της ανεργίας και η κατάρτιση σε τομείς καινοτόμους και προσαρμοσμένους στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Go to top