Συνάντηση Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ, με τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργο Μαραγκό

Υπουργός Τέρενς Κουϊκ 2230

Σήμερα, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Τέρενς Κουίκ, και του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, κ. Γιώργου Μαραγκού, παρουσία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κας Μαρίας Καζαντζάκη και του Δημοτικού Συμβούλου, κ. Γιώργου Δούναβη.

Η συζήτηση περιελάμβανε ζητήματα της επικαιρότητας, όπως το ενδεχόμενο της πρόωρης αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ σε συγκεκριμένα νησιά του Αιγαίου, μεταξύ των οποίων σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνεται και η Σύρος, καθώς και ζητήματα στρατηγικής προτεραιότητας για το νησί, όπως η παραχώρηση του στρατοπέδου «Ζαφείρη», η επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου, η αξιοποίηση της μαρίνας στα Λαζαρέτα και η ενίσχυση του Νοσοκομείου Σύρου.

Ιδιαίτερα, για το θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου, ο κ. Υφυπουργός διαβεβαίωσε τη Δημοτική Αρχή ότι βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του Υπουργείου Άμυνας και για το λόγο αυτό, τις αμέσως επόμενες ημέρες, αναμένεται στη Σύρο ο αρμόδιος για θέματα παραχώρησης στρατοπέδων, προκειμένου να ρυθμιστούν τεχνικά και λοιπά θέματα που σχετίζονται με το θέμα.

Για το θέμα επέκτασης του διαδρόμου του αεροδρομίου και δεδομένης της ωριμότητας που αυτό παρουσιάζει (εγκεκριμένες μελέτες, τεύχη δημοπράτησης, δυνατότητα εξασφάλισης χρηματοδότησης), σημείωσε πως σε συνεργασία με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστο Σπίρτζη, θα επιδιώξει την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών.

Αντίστοιχα, δεσμεύτηκε να βοηθήσει στη νομιμοποίηση και αδειοδότηση της υπάρχουσας μαρίνας στα Λαζαρέτα, προκειμένου ο Δήμος να μπορέσει να προχωρήσει στην αξιοποίηση – λειτουργία της μέσω των επενδυτικών δυνατοτήτων που παρέχει η νομοθεσία και ιδιαίτερα της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).

Τέλος, παραδεχόμενος ότι η ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και σε εξοπλισμό, αποτελεί μείζονος σημασίας προτεραιότητα, δεσμεύτηκε για την πραγματοποίηση συγκεκριμένων ενεργειών που θα συμβάλλουν στην ενδυνάμωσή του.

Go to top