8ο Διεθνές Φεστιβάλ Animasyros

Η αντίστροφη μέτρηση για το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Animasyrosέχει ξεκινήσει. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία “Πλατφόρμα-Εταιρία Αστικού Πολιτισμού” σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η μεγάλη γιορτή της τέχνης του animationπλησιάζει γεμάτη εκπλήξεις και συναρπαστικό πρόγραμμα.

Από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου η Ερμούπολη της Σύρου υποδέχεται αφιερώματα, πρεμιέρες, νέες ενότητες και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους animaniacs. Η 8η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ και αγορά κινουμένων σχεδίων, θα είναι η μεγαλύτερη της ιστορίας του animasyros.

Με περισσότερες από 300 μικρού και για πρώτη φορά, μεγάλου μήκους ταινίες το φεστιβάλ στρέφει το βλέμμα στην αλληλεπίδραση του animationμε τις κατεστημένες τέχνες, την επιστροφή στις παραδοσιακές φόρμες, την αποδοχή της προσωπικότητας του άλλου, τις μικρές προσωπικές ιστορίες, την ποίηση, το χορό, το συναίσθημα αλλά και τη πολιτική.

Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ εγκαινιάζει, για πρώτη φορά, τη συνεργασία του animasyrosμε την Εθνική Λυρική Σκηνή. Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, στο θέατρο Απόλλων, επιλεγμένα αποσπάσματα της διάσημης οπερέτας Νυχτερίδα του Γιόχαν Στράους, σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ευκλείδη, ζωντανεύουν επί σκηνής του θεάτρου, με φόντο το ψηφιακό σκηνικό και τα animationτης Ειρήνης Βιανέλλη.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν οι νέες ενότητες του διαγωνιστικού μέρους ταινιών Μεγάλου Μήκους, με σπουδαίες ταινίες που θα διεκδικήσουν το νέο Βραβείο Κοινού.

Σε συνεργασία με θεσμικούς φορείς, δημιουργούς και παραγωγούς από όλον τον κόσμο, το καθιερωμένο επαγγελματικό φόρουμ του φεστιβάλ, μετεξελίσσεται σε Agora.

Μεταξύ των σπουδαίων αφιερωμάτων και των εξαιρετικών ομιλιών του φεστιβάλ, να υπογραμμιστεί επίσης ότι η θεματική που διατρέχει ολόκληρο το φετινό πρόγραμμα, είναι αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία.

Επίσης στα πλαίσια του φεστιβάλ θα λειτουργήσει μια σειρά παιδικών εργαστηρίων από επαγγελματίες του χώρου, μουσικοθεατρικές παραστάσεις και ταινίες για τους λιλιπούτειους ανιμάνιαξ.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες www.animasyros.gr   press@animasyros.gr

Go to top