12 Ένορκοι-Τρυγοπάτι-Παράταση έκθεσης Καταγά

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης “Σύρος-Πολιτισμός 2015” θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:                  

         

Το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Απόλλων θα παρουσιαστεί η παράσταση “Οι 12 ένορκοι” του ReginaldRose.

Έπειτα από έναν χρόνο sold-outπαραστάσεων στην Αθήνα, “Οι 12 ένορκοι”, επισκέπτονται τη Σύρο και ξεκινούν από εδώ τη 2η θεατρική τους σαιζόν.

Η σκηνοθέτης Κωνσταντίνα Νικολαΐδη, παρουσιάζει μία από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες της έβδομης τέχνης και μεταφέρει τους 12 AngryMenτου ReginaldRoseστο θέατρο Απόλλων το οποίο θα μετατρέπεται σε δικαστικό μέγαρο.

Λίγα λόγια για το έργο: Στη Νέα Υόρκη του 1957, ένα αλλοδαπό αγόρι 16 χρονών κατηγορείται για φόνο. 12 ένορκοι συνεδριάζουν για το αν θα εφαρμοστεί η θανατική ποινή, αντικατοπτρίζοντας τις -δυστυχώς διαχρονικές- προκαταλήψεις της κοινωνίας μας. Ποια θα είναι η ετυμηγορία τους; Και με τι “κόστος” για τον καθένα από τους 12;

Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και 2 βραβεία κοινού καλύτερης παράστασης και σκηνοθεσίας.

Μέρος των εσόδων της παράστασης θα δοθεί στη Στέγη Ανηλίκων Σύρου.

Μετάφραση-Σκηνοθεσία:   Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Παίζουν: Χριστόδουλος Στυλιανού, Τρύφων Καρατζάς, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Γιώργος Γιαννόπουλος, Περικλής Λιανός, Βασίλης Παλαιολόγος, Χάρης Μαυρουδής, Μανώλης Ιωνάς, Απόλλων Μπόλλας, Αλέξανδρος Πέρρος, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Αυγουστής Κούμουλος.

(τη φωνή της χαρίζει η Νένα Μεντή).

Ώρα έναρξης: 20:00 (για τις 12/09)

Ώρα έναρξης: 18:30 και 21:00 (για τις 13/09)

Τιμή Εισιτηρίου: 18 & 15€

 

          Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό τρυγοπάτι στο γήπεδο της Βάρης.

Διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος Βάρης “Η Πανάχραντος”.

Στην εκδήλωση θα υπάρχει κέρασμα με παραδοσιακή μουσταλευριά.

         

          Η έκθεση του Κώστα Καταγά με τίτλο “Rest [art], η οποία πραγματοποιείται ήδη, στην “Αίθουσα Γ & Ε Βάτη” στην πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης από τις 5 Σεπτεμβρίου, θα παραταθεί χρονικά έως τις 21 Σεπτεμβρίου.

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή 11:00-14:00 & 20:00-22:30

Σάββατο και Κυριακή: 20:00 – 22:30

 

 

 

                                     

Go to top