Δ.Τ Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές»

Δ.Τ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕ ΦΩΤΟ07092015

Στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές», που διοργανώθηκε στο νησί της Σίφνου στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2015, η Σύρος έδωσε δυναμικό «παρών» και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις όχι μόνο με τις εκλεκτές και ιδιαίτερες συριανές γεύσεις, αλλά και για την παρουσίαση ενός μοναδικού χορευτικού, που έγινε αντικείμενο συζήτησης και θαυμασμού από τους παρευρισκομένους.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, καθώς και την υπόλοιπη Ελλάδα. Επισημαίνεται ότι, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού συμμετείχε και αντιπροσωπεία από την Ολλανδία ανοίγοντας μια νέα σελίδα για τη διοργάνωση και για τις Κυκλάδες.

Με την παρουσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης στο Φεστιβάλ προβλήθηκε η νέα δυναμική καμπάνια «Σύρος, το νησί των 4 εποχών», καθώς για πρώτη φορά προωθήθηκε το τουριστικό φυλλάδιο της Σύρου σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά), ενώ παράλληλα ενδυναμώθηκαν οι σχέσεις και οι επαφές με τοπικούς φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους. Ιδιαίτερα ευτυχείς νιώθουμε για τα θετικά σχόλια που έλαβε η συμμετοχή του νησιού μας από δημοσιογράφους πανελλήνιας φήμης.

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης ανανέωσε την παρουσία του για την επόμενη διοργάνωση, οπότε θα γιορτάζονται τα 10 έτη του θεσμού. Στο πλαίσιο του επετειακού αυτού χαρακτήρα η Σύρος θα ενισχύσει τη συμμετοχή της με καινοτόμες ιδέες και με ακόμη μεγαλύτερη δημιουργική διάθεση, συμβάλλοντας στη διεθνή προβολή της κυκλαδίτικης παράδοσης.

Θα επιθυμούσαμε να απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες στον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο Δήμο Σίφνου, στους τοπικούς φορείς και Συλλόγους για την εγκάρδια φιλοξενία και την άψογη οργάνωση του φεστιβάλ, καθώς μας άφησε άριστες εντυπώσεις.

Καταλήγοντας, ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποσειδωνίας «Ο Ποσειδών», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάρης «Η Πανάχραντος» και το Λαογραφικό – Χορευτικό Όμιλο «Η Σοφία της Παράδοσης», τα τυροκομεία «Ζωζεφίνος» και «Τυροσύρα», το κατάστημα παραδοσιακών προϊόντων «Πρέκας», το κρεοπωλείο «Ρουσσουνέλος» και τα λουκουμοποιεία «Κανακάρης», «Κορρές», «Λειβαδάρας», «Συκουτρής», χωρίς τη συμμετοχή των οποίων δε θα μπορούσαμε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.

Go to top