Εκδηλώσεις 5 έως 9 Σεπτεμβρίου ΣΥΡΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2015

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης “Σύρος-Πολιτισμός 2015” θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

          ΚΑΤΑΓΑΣ---RESTART OK

          Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00, στην Αίθουσα Τέχνης Γ.& Ε. Βάτη, στην πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης του Κώστα Καταγά με τίτλο “Rest[art].

Διάρκεια έκθεσης: 5 έως 12 Σεπτεμβρίου.

Ώρες Λειτουργίας: 20:00-23:00

          kini-gorgona-2

          Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 19:00, ο Ναυτικός Οικολογικός Πολιτιστικός Όμιλος Κινίου διοργανώνει ετήσια εκδήλωση προς τιμήν των ναυτικών που χάθηκαν στη θάλασσα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κίνι, στο χώρο όπου βρίσκεται το ορειχάλκινο άγαλμα της “Γοργόνας Παναγιάς”.

         

            Την Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου στις 21:00, στο Θέατρο Απόλλων, συναυλία από το κουαρτέτο “PerformersQuartet”.

ToPerformersQuartet” απαρτίζεται από μουσικούς με ωδειακή παιδεία και εμπειρία, τόσο στη σολιστική όσο και στη χορωδιακή πρακτική οι οποίοι ζουν και δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη. Αρχικά ξεκίνησε ως γυναικείο σύνολο, στη πορεία όμως η σύνθεση άλλαξε. Κίνητρο για τη δημιουργία του συνόλου αποτέλεσε η απουσία ενός αντίστοιχου σχήματος από το μουσικό τοπίο και κυρίως η αγάπη των μελών του για τη μουσική που ξεφεύγει από τα στενά “ακαδημαϊκά πλαίσια”.

Το ρεπερτόριο του κουαρτέτου, το οποίο περιλαμβάνει γνωστές, τόσο acapellaόσο και με μουσική συνοδεία συνθέσεις, εκτείνεται από τα jazzκαι latinstandardsέως και popκαι τη rockδημιουργία.

Το “PerformersQuartet” μετρά σημαντικό αριθμό εμφανίσεων σε θέατρα, μεγάλους συναυλιακούς χώρους, φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη και άλλες ελληνικές πόλεις, αποσπώντας πάντοτε εξαιρετικές κριτικές.

Βιργινία Γκαιντατζή, σοπράνο.

Δήμητρα Αθανασάτου, μέτζο σοπράνο.

Αθανασία Θωμοπούλου, μέτζο σοπράνο.

Γρηγόρης Πυριαλάκος, βαρύτονος.

Παναγιώτης Κουντούρης, Electone (organ) και ενορχήστρωση.

Τιμή Εισιτηρίου: 10€

Go to top