Άρθρα

Γραφείο Tύπου

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις και Συστάσεις Δήμου ενόψει Πάσχα

Ενόψει της αυξημένης κίνησης λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας που αναμένεται να έχει η Σύρος, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, καλούμε τους εμπλεκόμενους φορείς και τους επιχειρηματίες να επιδείξουν την ανάλογη ετοιμότητα και επαγγελματισμό, ώστε το επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες που θα τιμήσουν το νησί μας να παραμείνει υψηλό.

Συνιστούμε, επίσης, ιδιαίτερα στους μόνιμους κατοίκους, επιδεικνύοντας διάθεση καλής θέλησης και εφόσον είναι δυνατό, να αποφεύγουν τη χρήση των οχημάτων τους, κυρίως στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης κατά τις ημέρες αιχμής (Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο), και να προτιμούν τη χρήση των περιφερειακών χώρων στάθμευσης, την αστική συγκοινωνία των MiniBus και τα ταξί.

Επιπροσθέτως, ενημερώνουμε ότι, στο πλαίσιο της λιτανείας των επιταφίων το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής της 26ης Απριλίου 2019, πρόκειται να ληφθούν τα παρακάτω κυκλοφοριακά μέτρα, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1002/1/46-ιγ /22-04-2019 Απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων και την υπ’ αριθμ. 14/2019 Απόφαση του Λιμεναρχείου Σύρου :

 1. Απαγορεύεται η στάθμευση τωνοχημάτων την 26η Απριλίου 2019 καικατά τιςώρες 16:00 έως 23:30 στον προαύλιο χώρου του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου καιστις οδούς Αγ. Νικολάου, Λαδοπούλου, Μπαμπαγιώτου, Διονυσίου, Αλ. Μάσχα, Ηρακλέους, Βυζαντίου, Απόλλωνος, Κων. Καραμανλή, Πλ. Μιαούλη, Λεωτσάκου, Μ. Μερκούρη, Γ. Γεννηματά, Ι. Σουρή, Καλομενοπούλου, Πλ. Τσιροπινά, Ελ. Βενιζέλου, Ομήρου, Ηπείρου, Ευαγγελιστρίας, Σταματίου Πρωΐου, Ασκληπιού, Ι. Διακάκη, Υψηλάντου και Πρωτοπαπαδάκη.
 2. Απομάκρυνση των σταθμευμένων αυτοκινήτων την 26η Απριλίου 2019 και κατά τιςώρες 16:00 έως 23:30, περιμετρικά της Πλατείας Μιαούλη, στις οδούς Κων/νου Καραμανλή, Λεωτσάκου, Μελίνας Μερκούρη και Γ. Γεννηματά.
 3. Απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων την 26η Απριλίου 2019 κατά τιςώρες 21:00 έως το πέρας της λιτανείας, επί των οδών Ακτή Παπάγου, Ακτή Εθνικής Αντιστάσεως, Ακτή Πέτρου Ράλλη, από το ύψος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μέχρι την Πλατεία Κανάρη.
 4. Απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων, κατά τη διάρκεια της περιφοράς των Επιταφίων, στις οδούς από τις οποίες θα περάσουν οι επιτάφιοι.
 5.  Η λιτανεία των Επιταφίων θα πραγματοποιηθεί ως εξής :
 • Η λιτανεία του Επιταφίου από τον Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος θα ξεκινήσει στις 22:00 και θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή: Oμήρου, Ηπείρου, Στ. Πρωΐου, δια της οδού Χίου στην Ακτή Π. Ράλλη, Ελευθερίου Βενιζέλου, είσοδος στην Πλατεία Μιαούλη από την ανατολική πλευρά. Έξοδος από την πλατεία από τη δυτική πλευρά και επάνοδος στο Ναό, δια των οδών Χίου και Μητροπολίτου Αντωνίου Πολίτη.
 • Η λιτανεία του Επιταφίου από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου θα ξεκινήσει στις 21:00 και θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή: Εμ. Λαδοπούλου, Μπαμπαγιώτου, Διονυσίου, Αλ. Μάσχα, Ηρακλέους, Βυζαντίου, Αγίου Νικολάου, Απόλλωνος, Πλατεία Τσιροπινά, Καλομενοπούλου, Ευαγγελιστρίας, Θυμάτων Σπερχειού, Πλατεία Κανάρη, Ακτή Π. Ράλλη, Ελευθερίου Βενιζέλου, είσοδος στην Πλατεία Μιαούλη από τη δυτική πλευρά. Έξοδος από την πλατεία από την ανατολική πλευρά και επάνοδος στο Ναό, δια των οδών Μελίνας Μερκούρη, Πλατεία Ι. Βαρδάκα, Ι. Ράλλη και Λαδοπούλου.
 • Η λιτανεία του Επιταφίου από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως θα ξεκινήσει στις 21:00, με την εξής διαδρομή: Σταματίου Πρωΐου, Ασκληπιού, Ι. Διακάκη, Υψηλάντου, Ι. Κοσμά, Ψαρών, Ταλαρά, Μυτιλήνης, Θεσσαλονίκης, Σταματίου Πρωΐου, Δωδεκανήσου, Ακτή Π. Ράλλη, Ελευθερίου Βενιζέλου, είσοδος στην Πλατεία Μιαούλη από την δυτική πλευρά. Έξοδος από την πλατεία από τη δυτική πλευρά και επάνοδος στο Ναό, δια των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Σταματίου Πρωΐου.
 • Στην Πλατεία Μιαούλη θα συναντηθούν οι Επιτάφιοι των Ιερών Ναών Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Κοιμήσεως Θεοτόκου και Αγίου Νικολάου στις 22.00 και κατόπιν θα επιστρέψουν στους Ναούς από τους καθορισμένους δρόμους.
 • Στον Ιερό Καθολικό Ναό Ευαγγελίστριας, η περιφορά του Επιταφίου θα ξεκινήσει στις 20.30 με την εξής διαδρομή: οδός Καλομενοπούλου, Πλατεία Τσιροπινά, Σουρή, Πλατεία Μιαούλη, είσοδος από την ανατολική πλευρά και επάνοδος στο Ναό δια των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου, Πρωτοπαπαδάκη, Ευαγγελιστρίας.
 1. Η πιάτσα των ταξί για τη Μ. Παρασκευή (26/04/2019) θα μεταφερθεί, από την ώρα 16:00 έως και το τέλος της λιτανείας των Επιταφίων, επί της οδού «Ακτή Εθνικής Αντιστάσεως» (έμπροσθεν καταστήματος Τράπεζας Eurobank).
 2. Τα δρομολόγια της αστικής συγκοινωνίας των MiniBus, για τη Μ. Παρασκευή (26/04/2019) θα τροποποιηθούν ως εξής:
 • Διακοπή όλων των δρομολογίων των Mini Bus από ώρα 20:00 (τελευταίο δρομολόγιο στις 20:00).
 • Πραγματοποίηση δρομολογίων Mini Bus, μετά το πέρας της τελετής της Λιτανείας των Επιταφίων στην Πλατεία Μιαούλη:
  • Γραμμή Άγιος Νικόλαος – Λιμάνι – Αθλητικό Κέντρο από ώρα 23:00 έως ώρα 24:00, ανά μισή ώρα (23:00, 23:30 & 24:00)
  • Γραμμή Αθλητικό Κέντρο – Λιμάνι – Άγιος Νικόλαος από ώρα 23:15, ανά μισή ώρα (23:15 & 23:45).

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας και σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές με υγεία και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Ευχαριστίες Φο.Δ.Σ.Α. για τη δράση "Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης"

Εκ μέρους του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τα σχολεία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας να συμμετάσχουν στη δράση «Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης», η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019. Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε του διευθυντές, του δασκάλους και τους μαθητές του 1ου, 3ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, του Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου, του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας και του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Γεώργιος».

Δυστυχώς, ο καιρός δεν ήταν σύμμαχός μας και λόγω της έντονης βροχόπτωσης, κάποια από τα σχολεία, που συμμετείχαν, δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη δράση ή ακόμη και να μετακινηθούν. Ωστόσο, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των μικρών μας φίλων για τη σημασία της ανακύκλωσης, πρόκειται να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες ώστε το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» να επανέλθει στο νησί μας.  

Σχολική Εβδομάδα Let’s do it Greece 2019

Greece1    Let4

«Εβδομάδα Περιβάλλοντος LetsdoitGreece 2019 στα σχολεία της Σύρου»

          Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και στη Σύρο η Σχολική Εβδομάδα Περιβάλλοντος “LetdoitGreece” από την 1η έως την 7η Απριλίου 2019. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί την κορυφαία εθελοντική και περιβαλλοντική δράση πανελληνίως, έλαβαν μέρος τα σχολεία: 1ο Γυμνάσιο Σύρου, 2ο, 3ο, 4ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου, Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Γεώργιος» και Νηπιαγωγείο Φοίνικα.

          Με τη υλική υποστήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς πραγματοποίησαν ποικίλες δράσεις όπως ζωγραφική, ελαιοχρωματισμούς, ανακύκλωση, δενδροφυτεύσεις, καθαρισμούς κλπ., δίνοντας χρώμα στα σχολεία τους και στέλνοντας ηχηρό μήνυμα περιβαλλοντικής συνείδησης και ενεργού συμμετοχής σε εθελοντικές δράσεις.

Let2    Let3    Let5

Έγκριση Χρηματοδότησης Β Κλειστής Αίθουσας ΑΚΔΕ

akde

Με μεγάλη ικανοποίηση χαιρετίζουμε την έγκριση της χρηματοδότησης από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση για την επισκευή, αναβάθμιση και βελτίωση της στατικής επάρκειας της Β΄ Κλειστής Αίθουσας του Αθλητικού Κέντρου «Δημήτριος Βικέλας», με το ποσό των 250.000 €, από το«Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Υπενθυμίζουμε ότι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών είχε ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία νομιμοποίησης της Β’ Κλειστής Αίθουσας, που αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για την αδειοδότηση λειτουργίας του χώρου. Εν συνεχεία, είχε εκπονήσει μελέτη στατικής επάρκειας, η οποία προβλέπει την ενίσχυση του μεταλλικού φέροντα οργανισμού της αίθουσας, έτσι ώστε να εναρμονίζεται με την κείμενη νομοθεσία, να πληροί τις προϋποθέσεις για την αδειοδότηση λειτουργίας της και να ικανοποιεί τους σύγχρονους Ευρωκώδικες και τον νέο Αντισεισμικό Κανονισμό.

Η άκρως θετική αυτή εξέλιξη αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των συνεχών προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής, από την ανάληψη της θητείας της, για την αναβάθμιση και συντήρηση των αθλητικών υποδομών του νησιού μας.

Tο Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης

«ΤΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ»

Στο πλαίσιο ενημέρωσης των συνδημοτών μας για την αντικατάσταση των μεταλλικών κάδων ανακύκλωσης με μπλε πλαστικούς κάδους, με κίτρινο καπάκι για το χαρτί και κόκκινο καπάκι για το πλαστικό, και σε συνέχεια της συνεργασίας του Φο.Δ.Σ.Α. Δήμου Σύρου – Ερμούπολης με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης, φέρνουμε στη Σύρο «το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» για τους μικρούς μας φίλους.

          Σκοπός της δράσης είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά με την ιδέα της Ανακύκλωσης μέσα από το παιχνίδι, να εκπαιδευτούν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται και να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων μας.    

«Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» θα είναι κοντά μας την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, από τις 09:00 έως τις 13:00, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών του 1ου, 3ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας, του Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου και του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Γεώργιος».

Attachments:
Download this file (LUNA PARK.PDF)LUNA PARK.PDF[ ]3467 kB
Go to top